Home

Strázsa hegy tündérkapu

A hollók költése miatt nem látogatható a Tündérkapu

  1. Május végéig nem látogatható a Nagy-Strázsa-hegy egyik látványossága a Tündérkapu. A Tündérkapu, amely kedvelt kirándulóhely, Esztergom-Kertváros határában, tulajdonképpen egy hévizes eredetű barlang bejárata, amelynek különlegessége a három helyen is megnyílt látványos előcsarnoka. A Benedek Endre Barlangkutató.
  2. A Pilis-hegységben található Nagy-Strázsa hegy oldalában, Esztergom közelében egy valódi eldugott kincsre bukkanhatunk. Sokak számára még ismeretlen a mélybe nyúló kristálybarlang és a diadalmasan magasodó sziklaboltozat, a Tündérkapu. Szerintünk viszont érdemes bakancsot húzni és felfedezni ezt a rejtett csodahelyet! A Strázsa-barlang sziklaboltozata, a Tündérkapu A.
  3. Esztergom-Kertváros - a Strázsa-hegyek és a Tündérkapu Esztergom-Kertváros közelében, a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén található a Kis-Strázsa-hegyi tanösvény. A hegy alatt terül el a Gyilkos-tó elnevezésű kis tó, mellette lehet parkolni is. Innen indul a tanösvény, mely kör alakban fut a hegyen keresztül, érintve a.

Tündérkapu. A lejárat. A Tündérkapu miután kisütött a nap. Felkapaszkodva egy szűk ösvényen, felülről is megcsodálhatjuk a nem mindennapi alkotást, amelyet maga a természet hozott létre. Panoráma a Nagy-Strázsa-hegyről. Jobbra a Tábla-hegy, távolabb a Kétágú-hegy. Fentről a Tündérkapu A Pilis északi és egyben legnyugatibb részén helyezkedik el a Kis-Strázsa-hegy, amely környezetéből markánsan kiemelkedik ugyan, de földrajzi értelemben véve nem nevezhetjük hegynek, hiszen mindössze 233 méter magas.A köznyelvben többnyire ő él a Strázsa-hegy néven.. A csúcsán egy kilátó áll, amelyet csak bejelentkezés esetén nyitnak meg a látogatók számára.

Tündérkapu és kristálybarlang a Nagy-Strázsa hegy

Tündérkapu, Strázsa-hegy, Esztergom (Hungary) A strange place where ravens nest every year. . I like this names: Tündérkapu = Fairy- gate Strázsa-hegy = Guard-hill.. A Tündérkapu, vagy a fokozottan védett Kis-Strázsa-hegyi-hasadékbarlang, a Kivonulás-barlang, a Strázsa-hegyi-barlang és a Sátorkőpusztai-barlang is itt található. A barlangokat hévforrások vájták a triászban létrejött mészkőbe

Esztergom-Kertváros - a Strázsa-hegyek és a Tündérkap

A Strázsa-hegy a Pilis és az egész nemzeti park nyugati peremén áll. A terület több mint száz évig katonai lőtérként funkcionált, ennek köszönhetően szinte érintetlenül megőrizte természeti értékeit. A tanösvény szabadon látogatható, azonban a kiállítás és a kilátó torony megtekintésére a szakvezetett túrákon. A Kis- és Nagy-Strázsa-hegy a Pilis legnyugatibb vonulata. Szép kirándulások tehetők a hegyen, és ha a hegygerincen továbbhaladunk, akkor elérjük a Strázsa-barlangot - melynek előtere a Tündérkapu -, egy páratlan szépségű természeti képződmény Kis Strázsa-Tündérkapu-Öregszirt-Kesztölc Mentett útvonalak,túraútvonalak,turistautak Strázsa-hegyi tanösvény. A szabadon látogatható Strázsa-hegyi tanösvény bejárása közben megismerkedhetünk a helyi növény-, és állatfajokkal, felkereshetjük a Gyilkos-tó környékét, és a Strázsa-hegyi kilátót is. Az út nagyjából 1200 méter, amit gyerekekkel is megtehetünk, nagyjából 45-60 perc lesz a séta A Tündérkapu, vagy a fokozottan védett Kis-Strázsa-hegyi hasadékbarlang, a Kivonulás-barlang, a Strázsa-hegyi-barlang és a Sátorkőpusztai-barlang is itt található. A barlangokat hévforrások vájták a triászban létrejött mészkőbe

A Pilis északi része - A Tündérkapu - Odakin

Feb 10, 2021 - Blog (elsősorban) Magyarország tájairól, hegyekről, növényekről, városokról, falvakról. Néha a egy-egy bejegyzés családról is Strázsa-hegyi kilátó, Esztergom A Strázsa-hegy a Pilis-hegység része, a 233 méter magasan álló Strázsa-hegyi kilátó a Kis-Strázsa-hegy tetején található. Az építmény különlegessége, hogy a tornyon kívül és belül is cirill betűk láthatók, ami annak köszönhető, hogy a torony fontos stratégiai pont volt, egy. A Tündérkapu és a mögötte lévő csarnok méltán tekinthető a Nagy-Strázsa-hegy szimbólumának, hiszen ez előbbi nagyobb távolságból (pl. Dorogról) is jól látható. Sokan ezt tekintik a Nagy-Strázsa-hegy fő barlangjának, hiszen az egyébként ismertebb Sátorkőpusztai-barlang bejárata takarásban van

Kesztölc - A mi Tündérkapun

A 233 méter magas Kis-Strázsa-hegy tetején a világítótoronyra emlékeztető kilátó mellől lenyűgöző látvány tárul elénk. A toronyhoz a Duna Ipoly Nemzeti Park Kökörcsin Ház Erdei Iskolájától juthatunk fel legkönnyebben, egy 1700 méter hosszú tanösvényen sétálva gyönyörködhetünk a természetben Tündérkapu: a Strázsa-barlang sziklaboltozata Dorog és Esztergom között, a Pilis északi és egyben legnyugatibb részén található a Kis-, és Nagy-Strázsa-hegy. A környezetükből markánsan kiemelkedő 233 méter, illetve 303 méter magas mész-kőtömböket földrajzi értelemben nem igazán nevezhetjük hegy PFeri Tündérkapu terv Mentett útvonalak,túraútvonalak,turistautak. Letöltés. Mentett útvonalak PFeri Tündérkapu terv. Kapcsolat MEFO data2 Kis-Strázsa-hegy Eddig: 7.3 km| 110 perc Tovább egyenesen északnyugatra ezen gyalogút 41: Kis-Strázsa-hegy A Kis-Strázsa-hegy és környezete ma fokozottan védett természetvédelmi terület. Első pillantásra érintetlennek és természetesnek tűnik, de aki ismeri a hely történetét, az tudja, hogy főleg az elmúlt száz évben sokan, sokféle okból tartózkodtak itt, és ennek nyomait a hegyre vezető tanösvényen is fellelhetjük. Az 1700 méter hosszú tanösvény a hegy lábától. Strázsa-hegyek 2.0 ⛰ . A Kis-Strázsa-hegy bejárasa után, úgy gondoltuk rábízzuk magunkat a véletlenre. (Ebben benne volt, az én felkészületlenségem is kicsit, de nem bántuk, mert szeretjük mi felfedezni a terepet, és erre idő hiányában ritkán van lehetőségünk.) Úgyhogy a két uticélunkat, a Tündérkaput, és a Sátorkőpusztai barlangot szem előtt tartva tovább.

Monor nevezetességei közé tartozik a Strázsa-hegy, amit az ezer pince falujának is szoktak emlegetni. Nem éppen hegy, de látnivalónak kiváló, megvan a maga h.. A messziről észrevehető torony a 233 méter magas Kis-Strázsa-hegyre épült, amely a Pilis legutolsó vonulatai közé tartozik. Ugorjunk az anyaghoz. Próbáld ki a Pro-t 1 hónapig ingyen! Bejelentkezés. Fedezd fel az Outdooractivet! Keresés. Kis-Strázsa-hegyi kilátó. Varázslatos Tündérkapu @cszsxx fotóján ‍♀️ ( below) A Strázsa-hegyi-barlang fokozottan védett barlang, a Nagy-Strázsa-hegy délnyugati részén, Esztergom területén található. A 285m tengerszint feletti magasságban nyíló barlang bejáratát Tündérkapunak vagy Angyalszájnak is hívják Tündérkapu: a Strázsa-barlang sziklaboltozata. Dorog és Esztergom között, a Pilis északi és egyben legnyugatibb részén található a Kis-, és Nagy-Strázsa-hegy. A környezetükből markánsan kiemelkedő 233 méter, illetve 303 méter magas mészkőtömböket földrajzi értelemben nem igazán nevezhetjük hegynek, de.

Pilis Strázsa-hegy Kis-Strázsa-hegy Nagy-Strázsa-hegy Tündérkapu Strázsa-barlang Remete-völgy. Odakint. Bármilyen ádáz és kemény a sors, lehet-e nem remélni, ha odakint szépen süt a nap? Guy de Maupassant. Keresés. Legnépszerűbb bejegyzések. 1. A Pilis északi része - A Tündérkapu A Nagy-Strázsa-hegy panorámáját egy igen különleges sziklakapu teszi a környék legmenőbb fotóhelyszínévé. Ez nem más, mint az úgynevezett Tündérkapu, ami valójában a Strázsa-barlang legnagyobb bejárata. A legendák szerint ezek a kapuk világok közötti átjárók voltak, melyeken tündérek közlekedtek A messziről észrevehető torony a 233 méter magas Kis-Strázsa-hegyre épült, amely a Pilis legutolsó vonulatai közé tartozik A Kis-Strázsa hegytől délkeletre fekszik a 308,8 méter magas Nagy-Strázsa-hegy. A két hegyet a Remete-völgy köti össze. Tündérkapu Az egyik kedvenc helyem is a stárzsa hegyen található, a Tündérkapu. Ha Strázsa hegyre mentek túrázni, mindenképpen nézzétek meg. A Tündérkapu a Strázsa-barlang látványos előcsarnoka.

Tündérkapu, Strázsa-hegy, Esztergom - Secrets of

  1. Kis-Strázsa-hegyi kilátó • Kilátó » TERMÉSZETJÁRÓ - FÖLDÖN
  2. Strázsa-hegyi tanösvény - Duna-Ipoly Nemzeti Par
  3. Pilisjárók: Kirándulás a Strázsa-hegyek gerincén a
  4. Kis Strázsa-Tündérkapu-Öregszirt-Kesztölc Mentett
  5. Ne hagyd ki Esztergomot! - 25+ program és látnivaló

Strázsa hegyi kilátó - Képek, Leírás, Vélemények - Szallas

Ez a kis hegy rejti a legkülönösebb magyar barlango

Zsófi ilovedunakanyar

Pilisjárók: Esztergom-Kertváros - a Strázsa-hegyek és a